Tuesday, February 1, 2011

~Envy Hearts~

HAI2 semua..salam 1malaysia wat semua pembaca2 blog ini..jom2,masuklah yer..tetamu yg ku undang untuk baca ceritaraku kali ini...klo xd undang tu,nk bce jugak pon xpe,klo terasa or ape,harap maaf sangat2...coz ni my blog,tempat ku lepas geram..aiyaa..mmg geram2..nt aku letak garam la ye..hua2...:)syg semua pembaca2 blogs aku ni,at least u all thu ape yg tersirat dan tersirat..aishh.~~pnjang nya pendahuluan nii...haahh,nk thu ke citer ape,ni nak habaq mai...ada copy2 dari blog si my sis bell affens...words2 yg tercatat amatlah aku nak sgt,becoz serupa dgn apa yg aku alaminya...ni tajuknya.."ENVY HEARTS"..aiyarkk,in english lak..skli skala la ok..apa,ta paham ke,maksud nya in malay ialah iri hati..

ape iri2 hati ni...ish,korang semua of coz nk thu kan..ni kish pertama..1)act,sofea ada dapt stu msg inbox in my fb..xthu la jantina org ni,tp yg pnting  dye ni inbx bukan2 kat sofea,ckp sofea penipu la,berlagak la,affens ni lagak cam artis dan bnyk lg...but sofea juz ignore n lpekan,bkn masalh besr pon nk d pikir2kan..hai si manusia skung,masalh iri hati ngn kita lak dah..then,dlm mse yg sme,dye trs deactve acc fb dye tu,mybe kne mrh kat geng2 affens kot...haha..jgn men2,sofea rmai geng2 penjaga ni..so,beware ok bfore ckp sesuatu tu..sofea mcm knl ta knl la org ni,tp sofea juz quiet n wt bodh..dye mmg wujud lam friend list sofea..aiyaa,kau nk jeles pehal hah??nk femes jom arr...ee,nk lempang ase klo ada depan2 ni,thu la kau tua dr aku,no need to nasiht ak,kau tu pon bkn btul sgt..ada hati nk nsht org..cermin diri tu eyh...

ni kisah ke 2)..sorang dak pompuan atau nme yg ak gelarkan kat dye sbg minah jongang..sbb ape,ya allah,dye ni ske sengih nmpk gigi,klo gigi cantik xpe la,ni sbijik cam cter "halimah jongang" tu..haha,tiap kli tgok mke dye,mmg xkering gusi gelak..sampai umy ak tgok,umy ckp.."ya alah dye ni,tunjuk gigi jongang,xmlu ke..".aku ckp,bia la mi,tu ann gigi dye,lntaklah..hahh,bukan nk hina org or spe ni..cter dye lain sbnrnya..begini ceritanya..dye ni dlu ak anggp dye kakk la coz dye gf ex ak,dlu bkn men baik la,sampai lemah gemalai la tutur kata dan ayt2 dye..lentik gle la bermsg2 ngn aku..hahh,skung ni aku ase nk campak2 je minah ni,sllu sms ak lg wah hal ak xde pape ngn si tunang dye tu..ex ak lar..da tunng pon..tgok la post blog ak bfore ni,prasan x takdir cinta,tu la dye...punyer baik,nk ltk muka dye kat blog ak ni,adakh hti busuk lg?glerrr..skung perang lg ngn minah ni...nk thu ape,ari tu dye tnyer la.(antara sms yg sofea ingt..perbualn si N dan AKU..>>
  
    -> N:1).adk,lepas aku ptus ngn abg,mesti adk rindu abgkan..sabar la dik,abg mmg cam tu,dye klau tak ske seseorng,mmg dye xkn maafkan...ksian adk,msti rindu dye kan...
    -> aku:eyhh,xder la...sllu jer adk jmpe abg lps tu even da brtunng ngn akk..mmg umy ta bg,tp kteorng jmpe cam biase jer...sejk akk brtunng da 4x jmpe abg ni...
    ->N:2)he2..jmpe lam mimpi ke dik...lucunya adk ni...
   -> aku:xlaa,jmpe la...jmpa kat lua..naik keta bru dye lg...
   -> N:3)eleyyy,pandai la adk ni...buktikan la klo adk jmpe dye..
   -> aku:bukti ape lg,dh mmg abg kua ngn adk..bkti da nek keta bru abg..warna putih,kreta proton saga..DBT..xpelh,akk da xcye adk lg,ap yg adk ckp semua tpu bg akk...nk wat cm ne kan..
  -> N:4)alahh,stakat no plate naik mahkamah pon xluls adk..ha2...anta la gmbr trbaru adk ngn abg,klo pic2 lme akk thu la coz akk simpn pic kmu brdua sbg bukti...(lam hti ak ase nk je jolok biji mata dye,klo nmpk ak ngn tunng dye yg curng tuh..tp yg xtahan,smpn gk gmbr aku ngn tunng dye..ha2,klo aku bkar ketat2 gmbr dyorng.bia khdupn pns melecur!!)
     ~~then ak mls nk lyn la dye ni,tutt2 ad lg sms dye tak puas hi..ya allh,keburunan btul la kakk ak sorng ni....
   ->aku:akk,adk xwt cte2 bruk lg..dgn keadaan adk yg mmg da lain,xkn nk cter karut..mmg ad pic,tp dmi nk jge hti akk..xpe juz forget tht..xder niat nk skt kn hti akk,juz ckp kbnrn..akk tnye adk jwb..
  ->N:5)ok,nt ryer cina kte btiga jmp,so leh ckp puas2,u all jmp ke n mcm2,akk xnk lps ni tmbul cite mcm2 dr adk...kte settle elok2..abg n fmily pom cabr adk,klo btul tnjuk bkti..kmi nk tgk sjauh mne kbnrn..brni??
  ->aku:it ok kak..adk da xnk saktkn sape2 dah..lpekn lah..kan da promise xnk cte sal lme..im always promise to myself..to be hapy,no more prblm antra kita...
  ->N:6)family abg cabr adk jmpe...ad brani???
  
  ~~minah ni mmg la cabar thp kesabran aku...then dgn mls lyn sms dye,ak ignore stiap sms itu....2 3 hri kmudian dye sms ak blik...ni dye anta..
  ->N:7)klau stkt trjmpe tme kt kbml abg ngn kwn dye,baik xyh wat ctela,td kwn abg dh col ada trjmpe tme bli brg..sblm bln11 lg..lawakla..
   ~~germ aku minah ni,cuba korng tgok d awal2 ayt dye sms,bkn kah dye tnye ak ada jmpe mamat ni x??dye tnye,bler aku jawab "ya" dye jeles..haiyaaa...ape la pmpuan...
  ~~act,laki tu pon tak jujur,ckp kat tunng xjmpe ak,wah hal jmpe gak...siap ckp2 mngarot lg,dasr laki gle.sssss...mmg la,xhingin aku...
   ~~then minh tu tulis d wall dye aku ni ggu laki dye...nk taw ape..nie ak copy n paste lg...




 ->N:8)lam fb dye..-pd 20januari,10.14pm...ado jgk yg masih kacau abe,,,,geram gakla..huhuhu..
                                   -pd 20 januari,10.15pm..ingatkan akak jer kene kacau..abe pom kene gak..adoiii...biarla kami hapy..gn kehidupan kami..♥
                                  -pd21januari,11.27pm..tp dek kin yg prb nyer..dak gurl nie suka wat cite la..tp xtahu la btl x.dh tnya abe dye kata x pasl cite bdk 2..huhuhu..mane btl xtahu....

     ~~berdasarkn ayt2 d fb dye ni,dye ngumpat aku lg..wahhal da janji xnk kutuk d wall fb masing2,tp aku nek baran gak lar..mcm la aku gler2 sgt nk laki dye yg kentot+pendek+prasan+kdekot+mcm2 laa...hey2,dlm prinsip hidup ak,ak xnk la laki gni...xsedap mata memandang weii....skit pon aku xhingin mamat cam kau idamkan sgt2 ni...ak thu la,org cam awk ni mmg glekn laki cam tu...sy da biasa la knli hti pompuan cm awk tuwh..ishh,jge elok2 naa...

    ~*Ciri2 lelaki pilihan hati ku.....
   1)memetingkan solat+thu serba sedikit tentng agama islam..(bru blh bimbing kte..)
   2)hormat orang tua..(exspecially my mom)
   3)tinggi..(xder la tggi mne cz sy ni rendah jer)..at least sedp mata memndang...
   4)kulit cerah+putih gebu..(bru la kena ngn citarasa,xnk muka putih,tgn itam,xsekata)..ad ker??
   5)rendah diri,tidak ego,tidak sombong..
   6)haa,tidak kedekot ok,coz sy ni boros...so,kne la pndai lyn kerenah sy...$$$ penting..ha2..
   7)mata sepet or mix..like3..exspecialy mix japan+korea..ehemm2,ad ker?
   8)rambut kena kems sllu..klo bleh terpacak la...cam AIDIL ZAQUAN..pmain bola ngeri9..
   9)mesti bekerjaya tinggi,of coz la ann..cerah mse depan aku...klo rendah cm mamat tue,mmg kdekot gle...
 10)lelaki tu mstilah respect apa sahaja yg aku wat,xnk jawab2 mulut ak...aish...

   *ini sahaja yg sempat sy kongsikan dgn anda....selamat membaca dan arigatou o zaimass....syg kamu semua....maaf andai ku terlanjur kata2 yg menyakitkan anda..mgkin ini luahan hati saya...:)

                                                SEKIAN wassalam.....
  WRITE BY:SOFEA

                                 

     

1 comment:

Xia Misha Affens said...

apsal ny adeq comel..ignore jerk manusia cm 2..dpn ckp laen,blakang kte laen plak..biase r org dengki..sorang ad pblm,sume ad pblm..i pn tgh xd mood ny..=(